Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co pro kočičku pod stromeček?

Pro koťátko vybrat dárek není složité, kotě si hraje s čímkoli co najde. Jestli byste chtěly koupit nějaké žrádlo nebo pamlsky pak musíte vybírat pamlsky aby kočce chutnaly a byly  pro ni vhodné. Může se stát že koupíte něco co kočce nebude chutnat a zbytečně za to utratíte peníze - to už vím z vlastní zkušenosti.  A jestli tedy koupíte nějaké ty granulky tak je doporučuji podávat buť za odměnu (to u pamlsků které má málokdy) nebo jí to házet na zem, zejména koťeti to udělá radost. Taky můžete koupit myšky,míčky,škrabadla,pírka,tunely a stěmi hle hračkami si hraje další kočička v další fázi života na našem seznamu!

U "pubertálních kočiček" kterou mám doma sama tak bych já osobně vybrala hračku která vyplýtvá jejich energii. Nějakou hračku kterou by si procvičily svou divokost (např. jezdící myš atd...). Může te samozřejmě koupit mávátko nebo takový ten laser ty jsou taky dobré, ale když vás bolí ruka a kočka si chce stále hrát tak to nemá nějaký výraznější účinek. To však neplatí v dobu kdy se vám chce běhat a skák s vaší kočkou po bytě. Taky k vánocům doporučuji krmič (obr. 2).

U těch starších kočiček co už si moc nehrají bych doporučila spíš ty granule nebo pamlsky které jí jimi krmit to jí bude bavit. Když je ta kočička starší tak už ji samozřejmě známe a víme co jí chutná. Takže s vybíráním krmiva nebo pamlsků by něměl být problém.

 

                         (obr. 1)                                     (obr. 2)

 

 

             (obr. 3)                                                      (obr. 4)